08 Şubat 2019 Cuma

Pursaklar’da kadınlara sağlık seminerleri devam ediyor

Pursaklar Belediyesi Hüma Sultan Hanım Evinde düzenlenen seminerde Pursaklar Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) doktorları tarafından kadınlara rahim ağzı ve meme kanseri konusunda eğitim verildi.

Pursaklar Belediyesi hanım evleri hem mesleki kurslara ev sahipliği yapıyor hem de sağlık ve spor alanında kadınları eğitiyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla kadınlar doğru spor yapmayı ve sağlıklı yaşamayı öğreniyor. Düzenlenen konferans ve seminerlerle ise kadınlar bilgi sahibi oluyor. Pursaklar Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi tarafından Hüma Sultan Hanım Evinde düzenlenen seminere katılan Dr. Belma Değerli Maraş, yaptığı sunumda rahim ağzı ve meme kanseri konusunda kadınları bilgilendirdi. Taramaların yaş grupları, evde yapılacak kontrollerin yöntemleri, kanserden korunmanın yolları hakkında kadınlara bilgi veren Dr. Maraş, “Kontrollerinizi mutlaka yaptırın. İnsan sağlığı her şeyden önemlidir” dedi. Hanımların sorulanı da yanıtlayan Dr. Belma Değerli Maraş, KETEM tarafından hazırlanan bilgi broşürlerinden kadınlara dağıttı.