30 Ekim 2017 Pazartesi

Pursaklar’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıldönümü Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde kutlandı. Törene Belediye Başkanı Selçuk Çetin de katıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 94.yıldönümü sebebiyle Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği törene Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Hayrettin Balcı, siyasi parti temsilcileri, ilçedeki yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, protokol konuşmaları, kahramanlık türküleri ve şiir okumalarıyla devam etti. Törende konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümü kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canını feda eden bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi.
Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı da Cumhuriyetin önemini belirten konuşmalar yaparak öğrencilere “Cumhuriyeti koruyalım” mesajını verdi.
Protokol konuşmalarının ardından sahne alan okul öğrenciler, okudukları kahramanlık türküleri ve şiir performanslarıyla takdir topladı.