07 Ekim 2017 Cumartesi

Kediler podyum için hazır

2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivalinin ikinci gününde 360 kedi jüri değerlendirmesinden geçerek yarışmaya hak kazandı. Şecere belgelerini alan yüzlerce kedi, 8 Ekim Pazar günü Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezinde podyuma çıkıp birinci olabilmek için yarışacak.

8 Ekim’de yapılacak olan finale hazırlanan kediler jürinin kontrolünden geçerek şecere belgesini aldı. Yarışmaya yoğun ilgi gösteren hayvan severlerin başvurusu son günde 360’a ulaştı. Uluslararası hakemler tarafından değerlendirilerek şecere belgeleri verilen kediler 8 Ekim Pazar günü Pursaklar Beledyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde şowlarını sergileyip birinci olmak için yarışacak. Kedilerin hazırlık şowlarını izleyen Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum. Kedilerin hepsi birbirinden güzel. Ama yarışmaların da bir kuralı oluyor. İçlerinden bir tanesi birinci olacak. Amaç hayvan sevgisini aşılamak ve Ankara Kedisine sahip çıkıp onu dünyaya tanıtmak. Tüm hayvan severleri etkinliğimize davet ediyorum” dedi. Yarışmada birinci olan kedi sahibine 10 bin TL, ikinci olan kedi sahibine 6 bin TL, üçüncü olan kedi sahibine ise 4 bin TL ödül verilecek. Festivalin finali 8 Ekim Pazar günü saat 14.00’da yapılarak ödüller verilecek.