12 Eylül 2017 Salı

Uluslararası 5. Ankara Kedisi Güzellik Festivali 2. Fotoğraf Yarışması

Yarışmanın Amacı:

• İnsanların görsel mesajları daha kolay algıladığı günümüz dünyasında Ankara’nın kültür ve tarihini yansıtan yöresel değerlerin bölge, ülke ve dünya genelinde, tüm potansiyel kitlelere erişiminin sağlanması;
  • Ankara’nın kültür ve tarihini yansıtan yöresel değerlerinin tanıtılması;
  • Yerli ve yabancı turistlerin Ankara’nın tarihi, kültürel, geleneksel değerlerini tanımalarının, yaşatmalarının ve kayıt altına almalarının sağlanması;
  • Yarışmacıların ilgili alanda elde ettikleri birikimlerini özgün bir biçimde sunmalarını sağlayarak, üretkenliklerinin desteklenmesini sağlanması;
  • Tüm kesimlerin Ankara’nın değerlerinin farkına varmasıdır.

Yarışmanın Organizasyonu:

• “Uluslararası 5. Ankara Kedisi Güzellik Festivali 2. Fotoğraf Yarışması” 2017, Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenecektir.

Kurallar:
  • Katılım ücretsizdir.
  • 18 yaş altı katılım sağlayamaz.
  • Yarışma amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır.
  • Yarışmaya her fotoğrafçı, Ankara’da çekilmiş 4 fotoğrafla katılabilir. Dereceye giren yarışmacıların diğer eserleri, sergilemeye değer eserler arasına da seçilebilir.
  • Daha önce Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlediği fotoğraf yarışmasında ödül ve sergileme alan eserler ile bunların kadraj farklılığıyla oluşturulmuş fotoğraflar yarışmaya katılamaz. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıt(lar)ın tümüyle kendisine ait olduğunu, gerekli izinlerin alındığını, diğer hususlarla birlikte kabul ve beyan eder..
  • Fotoğraflara renk, keskinlik, toz alma gibi bazı işlemler yapılması, kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahalelere müsaade edilir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
  • Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj), yarışmaya kabul edilmez.
  • Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.
  • Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından Ankara’da çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin tamamen ya da kısmen kullanılması kural ihlali sayılır.
  • Katılımcı, mail yoluyla gönderdiği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu, Ankara’da çekildiğini ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir.
  • Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.

Yayın-Telif (Kullanım) Hakkı:

• Yarışmada ödül alan, satın alınan ve sergilenmeye hak kazanan eserlerin her türlü telif, yayın, kullanım ve sergileme hakları münhasıran Pursaklar Belediyesi ile eserin sahibine aittir. Katılımcı gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserinin/eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için Pursaklar Belediyesi’ne izin/muvafakatname verdiğini kabul eder.
  • Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.

Yapıtların İsimlendirilmesi ve Gönderilmesi:

• Fotoğrafın gönderimi için sadece Pursaklar Belediyesi’nin belirtmiş olduğu mail adresine gönderilecektir.
  • Mail ‘in konu bölümüne ‘Uluslararası 5. Ankara Kedisi Güzellik Festivali 2. Fotoğraf yarışması’    yazılarak mail gönderilmelidir.
  • Mail’in açıklama kısmına isim soy isim, telefon numarası, adres bilgisi yazılmalıdır.
kediyarismasi@pursaklar.bel.tr | pursaklarbasin@gmail.com
  • Yarışmacılar; Ankara’da çekilmiş, en çok 4 (dört) fotoğraf ile yarışmaya katılabilirler.
  • Fotoğraf üzerinde tarih, logo, isim, imza vb işaretler olmamalıdır.
  • Yüklenecek her bir fotoğraf dosyası; jpg/jpeg formatında, dosyaların boyutları 2 Mb'den az olmamalı, 4 Mb’yi de geçmemelidir.
  • Fotoğrafın adını sırasıyla isim soyisim eserin adı birleşik şekilde yazılarak gönderilecektir.Örnek: mehmetkarataşankaragünbatımı

Yarışma Takvimi:

Yarışma Başlangıç Tarihi: 12 Eylül 2017
Son Katılım Tarihi: 29 Eylül 2017 Saat 17: 00
Ödül Töreni ve Sergi Tarihi: Uluslararası 5. Ankara Kedisi Güzellik Festivali Yarışması’nda açıklanacaktır.
Ödüller
Birincilik: 2.000.- TL
İkincilik: 1.000.- TL
Üçüncülük:500.- TL